II. VIRÁNYOSI
MÉZ ÉS LEKVÁR
FESZTIVÁL

Ahol édes a szórakozás!

MENÜ

kiállítók

 

BenedekGyümölcsfarm

A BenedekGyümölcsfarm 1995-ben indult, szamóca telepítésével. A gyümölccsel a frisspiacot célozva meg, Magyarországon elsőként nyertünk ilyen jellegű termékkel „Kiváló Magyar Élelmiszer” védjegyet. Napjainkra őszi málnával, piros és fekete ribiszkével, meggyel valamint almával bővült gyümölcspalettánk. Gyümölcseink feldolgozott formában sem veszítenek beltartalmi értékükből. Termékeinket saját termesztésű friss gyümölcsökből készítjük, így a mi 100%-os gyümölcsleveink, lekvárjaink, szörpjeink kizárólag friss alma, friss meggy és friss fekete ribiszke felhasználásával készülnek.

Cím: 3214 Nagyréde Gyöngyösi u. 56.

Mobil: +36 70 931 7076

e-mail:orsolya@benedekgyumolcsfarm.hu

web: www.benedekgyumolcsfarm.hu

 

Eco-Bee Kft-Szabó Péter méhészete

Célunk már a kezdetektől a legegészségesebb méhészeti termékek legtermészetesebb úton történő előállítása.

Jelszavunk a minőség!

Emellett az ízek kifinomult harmóniája is rendkívül fontos számunkra.

Miért érdemes az Eco-Bee biomézét választani?

  • Mert bioméhcsaládjainkat antibiotikummal és szintetikus anyaggal nem kezeljük.
  • Mert mézünk olyan méhlegelőkről származik, melyek bio tanúsítvánnyal rendelkeznek arról, hogy vegyszermentesek.
  • Mert emberi szervezetre ártalmas vegyületek nem kerülnek termékeinkbe.
  • Mert szervezetünk számára fontos - a természet által előállított - vitaminokat tartalmaz, melyek nagy szerepet játszanak a betegségek megelőzésében.

Cím: 1211 Bp, Templom utca 17.

Tel: +36/20-4702126

e-mail: mail@eco-bee.hu

www.eco-bee.hu

 

Brunner Méhészet

Tisztelt vásárló!

Engedje meg hogy bemutatkozzam: Kutasi Tamás okleveles méhészmester vagyok.

Méhészetemet 1984-ben Budán, Pesthidegkúton alapítottam tizenévesként.
400 méhcsaláddal termelek egyedülálló termelési technológiával közismert és különleges fajta mézeket és más méhészeti termékeket. Üzlet filozófiám a magas minőségi igényeknek állandóan megfelelni kompromisszumok nélkül, célom a különleges kis mennyiségben gyűjthető fajta és egyéb virágmézek termelése.

www.budaimez.hu

 

Németh méhészet

Elsősorban tájvédelmi körzetekbe, mindenfajta forgalomtól távoli, minél érintetlenebb helyekre vándorlunk, hogy ne csak finom, hanem a lehető legtisztább állapotú mézet tudjuk gyűjteni a kis mézgyűjtőkkel.
Méhészetünk elnyerte 2006-ban az Év Méhésze Díjat.

www.nemethmeheszet.hu

 

Koltay házaspár

Az aggteleki Koltay házaspár Királyi csemegék márkanéven forgalmazza

az erdőn, mezőn gyűjtött gombákból és gyümölcsökből hagyományos módon előállított gomba-és lekvárkészítményeit. A Kézműves Magyar Ízek Vásárának legsikeresebb kiállítója címet kapták meg 2011-ben. A látogatók olyan különlegességekkel találkozhatnak,  mint a som-, kökény-, csipkebogyó-, galagonya-, naspolya és bodza lekvár.

www.erdeigomba.hu

 

Homoki

Méhészetünk alapításától fogva igyekszünk mindent megtenni, hogy mézeink megfeleljenek a legmagasabb minőségi követelményeknek. Ez irányú törekvéseinket igazolta, hogy 2005-ben, amikor először küldtünk mézet a Magyarországi Méz és Méhészeti Termékverseny-re, „Akácméz”-ünket az év legjobb mézeként Aranykaptár-díjjal ismerték el.

A 2006-os mézversenyen „Mézontófű méz”-ünk szintén Aranykaptár-díjban részesült.

www.homokimez.hu

 

Majnár Józsefné

Hagyományos módon készült házi lekvárok Noszvajról. Sokan ismerik a települést és az ott készült szilvalekvárt, nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is.

 

Szenteiné Márton Tünde


Magyar Endre


Király Zoltán

26 éve méhészkedik. A hagyományos mézek mellett több ritka fajtával is megismerteti az érdeklődőket a Vácrátótról érkező Király Zoltán. Ilyenek a gesztenyeméz, a selyemfű méz vagy a facélia méz, mely a legédesebb méz. Legnépszerűbb terméke a „vitaminbomba” mely nyers virágpor, propolisz, erdélyi méz és méhpempő keveréke. Erdélyben is tart méheket. Itt készül a „Havasi méz”, mely fenyő, vadmálna és hegyi virágok keveréke.

 

 

Hunya László

Hunya László 1976 óta méhészkedik. A Fesztiválon akácmézzel, virágmézzel, napraforgómézzel és erdei virágmézzel lesz jelen. Valamennyi termékét visszaváltható üvegben és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által kiadott zárszalaggal árulja. A Magyar Méz feliratú, kaptárazonosító számmal ellátott zárszalag garantálja, hogy az üvegbe kizárólag a Kárpát-medencéből származó, száz százalékban nektáreredetű méz kerül. Ezen kívül méhviaszból készített gyertyákat is árul.

 

Kozma Zoltán mézeskalácskészítő népi iparművész

Családi vállalkozás keretében hagyományos recept alapján, tartósítószer nélkül, kézi feldolgozással készítünk mézes puszedliket, esküvőkre, alkalmakra mézes szíveket írunk, valamint színes, natúr és mézeskalács figurákat is készítünk.

Hagyományos színes technikájú mézeskalácsok, mézes figurák, különböző ízesítésű / diós, kakaós, kókuszos, szilvalekváros, natúr, tojáshabos/ mézes puszedlik, bio alapanyagokból valamint tönkölybúzalisztből is készítünk. Tartósítószer mentes. A teljes technológiai folyamatot kézzel végezzük.

 

Márton Attila, Kovács Nóra


Masáth Katalin fazekas

1978 óta fazekasmester

Többször is részt vett Fazekas Biennálékon, melyeken jó helyezést ért el. Filozófiája szerint azonban „a mestert munkája dicséri, nem az, amit nyert”

Felnőttek és gyerekek részére kézműves szakköröket vezet valamint szakmunkástanulókat vizsgáztat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

  • Támogatóink
    2011-09-06 13:07:07

    támogatóink

  • TÁMOGATÓINK
    2011-09-06 12:44:07

    UHFSKFSDHSDKFHGSKDJHSDKJVHSKJVHSKJFVHSKDJFDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDJFHSKDJHSDKJ

Asztali nézet